Mijn visie, mijn passie

Jij bent de allerbeste ouder voor jouw kind, daar ben ik van overtuigd. Er is niemand meer geschikt om jouw kind groot te brengen dan jij.
Jij, als ouder, verdient alle steun die je kunt krijgen want het grootbrengen van kinderen brengt zo zijn uitdagingen met zich mee. Ik vind het belangrijk dat je kind, kind mag blijven.
De liefde tussen ouder en kind is onvoorwaardelijk. Ook al ervaar je dit niet altijd zo. De ouder wenst het goede te doen voor het kind. Als je kind zich `niet goed` gedraagt hou je nog steeds van je kind. Ook het kind wenst het goede te doen maar begrijpt niet altijd wat dat is. Het is een samenwerking tussen beiden. Wat geeft het kind aan, wat heeft het nodig en wat biedt het kind jou aan in de spiegel? Hoe kun jij je kind helpen in de gewenste richting te komen en wat is de gewenste richting? Wat heb jij als ouder nodig om je krachtig te voelen,(zelf)vertrouwen en ontspanning te ervaren? Wat heb jij nodig om in de spiegel te durven kijken?
Daar zit mijn passie en die komt voort uit mijn levenservaring.

Mijn levenservaring

Toen mijn moeder in verwachting was van mij overleed haar moeder, mijn moeder kon dit niet verwerken en bovendien was zij angstig om mij te verliezen want het verlies van haar eerste kindje had zij ook niet kunnen verwerken. Dit heeft veel invloed op mij gehad. Daarnaast konden mijn ouders ook niet samen het verlies verwerken en groeiden zij uit elkaar maar uit elkaar gaan was voor hun geen optie. Er was altijd veel spanning en doorlopende ruzie tussen mijn ouders. Dit alles heeft mijn moeder verhard en zij werd erg perfectionistisch. Mijn vader trok zich terug en ontvluchte wat er gaande was. Ik ben mij heel erg gaan aanpassen. Mijn moeder wilde wel graag hulp maar mijn vader was daar tegen en dus gebeurde het niet. Daardoor weet ik nu hoe belangrijk het is om ouders te helpen want help ik de ouders, dan help ik het kind.
Ik besef heel goed dat ik dit leven voor mijzelf gekozen heb zodat ik al die ervaringen op mocht doen. Daardoor zie ik nu het grote belang van de relatie tussen ouders en kinderen in. Door met mijn verleden aan de slag te gaan mocht ik het loslaten en kon ik de geleerde levenslessen en inzichten bewaren en die stel ik nu ten dienste van ouders. Dit geeft mij een dankbaar gevoel.

Mijn ervaring als moeder

Ik ben moeder van 4 kinderen die allemaal volwassen zijn en ik ben zelfs al oma van 2 kleinkinderen. Ik ben altijd dol op kinderen geweest, als kind paste ik al op kleine kinderen. Ik zag dat het gezin hulp nodig was en sprong er gewoon in. Ik ben jong getrouwd en wilde graag kinderen, ik wilde het allemaal meemaken en bleef thuis voor de kinderen. Ik was altijd geboeid door hoe het werkte en ontdekte al snel dat wat goed was voor het ene kind niet persé goed was voor het andere en dat het belangrijk was om je kind goed te kennen. Voor mij was het een goede keuze om full-time moeder te zijn, al wist ik toen nog niet dat dit bij mijn ziele-doel in dit leven hoorde. Toen de kinderen jong waren is mijn huwelijk gestrand en dit ging helaas op onprettige wijze. Ik vond het erg moeilijk mijn kinderen hieronder te zien lijden. Ik deed mijn uiterste best om ze goed te begeleiden maar dit ging ten koste van mijzelf. Ik vroeg hulp bij maatschappelijk werk en bureau Jeugdzorg en kreeg dit ook. Toch werkte dat niet zo dat het mij echt hielp. Later toen ik de opleiding tot gezinscoach deed bij Dreamchild begreep ik dat we in die tijd nooit hebben gekeken naar de werkelijke oorzaak. Ook waren veel inzichten die we nu hebben toen nog niet bekend. Daardoor bied ik nu de hulp aan ouders die ik toen zelf graag had willen hebben. Inzicht leid tot zicht en dat bepaald je handelen. Het juiste inzicht geeft je de mogelijkheid om vanuit vrijheid te handelen. Dat maakt een ouder krachtig.